Brasserie – Restaurant

Kaart

LUNCHEN

U kan bij ons terecht voor een lekkere lunch. Wij bieden u een uitgebreide menukaart aan: van Tapap’s, open belegde broodjes, koude en warme snacks, tot lekkere mosselen met frietjes. Van klassieke voorgerechten zoals Escargots op Bourgondische wijze tot seizoensgebonden heerlijkheden. Voor actuele suggesties kan u altijd terecht op onze Facebookpagina.

Lunchmenu verkrijgbaar van maandag tot zaterdag van 11u30 tot 16 uur: 34.50€

  • Voorgerecht of soep
  • hoofdschotel (vlees of vis)
  • dessert of koffie

Lunchmenu met enkel hoofdschotel (keuze vlees of vis): 24.00€




Koude snacks (geserveerd als hoofdgerecht)

  • Lang gesneden gerookte zalm, fijn gegarneerd
  • Lauw geitenkaasje met honingvinaigrette (2 stuks)
  • Ganzenleverterrine – espuma van mango – vijgenbrood
  • Carpaccio van rundvlees met parmesaan
  • Vitello tonato (kalfsvlees met tonijnmayonaise)
  • Gevarieerde schotel “Oliver” (zeer uitgebreide koude schotel met groenten, vlees, kip en vis)
  • Vegetarische koude schotel (verzorgd rauwkostassortiment met kaas, sla en eitje)
  • Iberico ham met tapenade

Warme snacks (geserveerd als hoofdgerecht)

  • Uitsmijter  ( met rauwkostgarnituur)
  • Kaaskroketten (2 stuks -met rauwkostgarnituur)
  • Garnaalkroketten met grijze garnaaltjes(2 st) met rauwkost
  • Briekroketjes met pancokorst – frisse salade met frambozendressing
  • Escargots op Bourgondische wijze
  • Kikkerbillen – lookboter

Omelet wordt geserveerd op grote ijzeren plaat:

  • Omelet natuur
  • Omelet met spek
  • Omelet met verse champignons
  • Omelet met gerookte zalm en champignons
  • Boerenomelet (rijkelijke omelet met veel groenten, aardappelen en spek)
  • Toast met verse gebakken champignons
  • Croque monsier (met rauwkostgarnituur)
  • Croque madame (met rauwkostgarnituur)
  • Croque hawai (met rauwkostgarnituur)
  • Croque gerookte zalm (met rauwkostgarnituur)
  • Croque “Oliver” met exotisch fruit gegarneerd

Koude voorgerechten

  • Carpaccio van rundvlees met parmesaan en fijne olijfolie
  • Langgesneden gerookte zalm – garni
  • Diepe oesters natuur (6 stuks) geserveerd op schilferijs
  • Lauw geitenkaasje met pijnboompitten en honingdressing
  • Vitello tonato (kalfsvlees met tonijnmayonaise)
  • Ganzenleverterrine – espuma van mango – vijgenbrood
  • Iberico ham met tapenade
  • Halve kreeft” belle vue”
  • Assiette fruits de mer (mooi verzorgd bord zeevruchten op ijs) (oesters – kreukels – wulken – boeketgarnalen – grijze garnalen – scampi – gamba – langoustine)

Soepen

  • Dagsoep
  • Bisque (geserveerd met stukjes kreeft)
  • Rijkelijke vissoep

Warme voorgerechten

  • Kaaskroketten
  • Kikkerbillen – lookboter
  • Kibbeling van wijting met tartaarsaus
  • Vegetarische risotto
  • Briekroketjes – gemengde sla met walnoten en frambozendressing
  • Garnaalkroketten met Zeebrugse grijze garnaaltjes
  • Wilde scampi “Diabolique” in een pittige tomatensaus
  • Escargots op Bourgondische wijze
  • Kalfszwezerik – Parijse champignons – beukenzwam – truffelboter
  • Reuze gamba – lookroomsaus – verse tuinkruiden (topproduct met gewicht van ca 260 gram per stuk)
  • Mini keteltje mosseltjes “Duchesse-Anne” (look – Pernod – tuinkruiden

Pasta

  • Penne arrabiata
  • Spaghetti Bolognaise
  • Lasagne 0
  • Penne met 4 kazen
  • Spaghetti carbonara
  • Spaghetti “Vongolé” (met verse venusschelpen – tomaten)
  • Ravioli met ricotta – spinazie – gorgonzolakaassaus

Salades

  • Salade met reepjes kip, gebakken spekjes, parmezaan en verse mayonaise
  • Lauw geitenkaasje (2 stuks) -honingvinaigrette – pijnboompitjes
  • Verse zalmschotel met rauwkostgroentjes en cocktailsaus
  • Gevarieerde schotel “Oliver” (zeer uitgebreide koude schotel met groenten, vlees, kip en vis)
  • Vegetarische koude schotel (verzorgd rauwkostassortiment met kaas, sla en eitje)
  • Toscaanse salade met artisjok, carpaccio van rundvlees, tomaat, Parmesaanse kaas, carpaccio eend en ganzenlever
  • Salade met scampi – kalfszwezerik – spek  en balasamicodressing
  • Salade folle (ganzenleverterrine – geitenkaas – hele langoest ca 400 gram)

 

Visgerechten, schaal – en schelpdieren

  • Op spiegelplaat geroosterde zalm – gesmoorde groentjes – avocadocrême
  • Vis van de dag op wijze van de chef
  • Kabeljauwhaasje – spinazie – witte wijnsaus – gegratineerd
  • Op vel gebakken zeebaars – trostomaatjes – olijven – olijfolie venkel
  • Oostendse vispan (à la minute bereid)
  • Noordzeebouillabaisse zonder kreeft voor 2 personen
  • Noordzeebouillabaisse met kreeft voor 2 personen
  • Risotto, rijkelijk voorzien van vis – schaal-en schelpdieren min 2 personen geserveerd in grote schaal voor 2 personen – aanrader!!!
  • Assiette fruits de mer (mooi verzorgd bordje met zeevruchten op ijs) (oesters – kreukels – wulken – boeketgarnalen – grijze garnalen –
    scampi – gamba – langoustine)
  • Gamba’s à la plancha (reuze gamba’s aanrader ca 260 gram/stuk)
  • Gamba’s lookroomsaus (reuze gamba’s aanrader ca 260 gram/stuk)
  • Wilde scampi “Diabolique” (met pittige tomatensaus)

De gamba – en scampibereidingen worden geserveerd met gemengde salade

  • Kreeft “belle vue” (wij serveren een kreeft van ca 700 gram)
  • Kreeft gegrild met koude sausjes (ca 700 gram)
  • Rijkelijk stoofpotje van kreeft met fijne groenten – gamba  – aardappelen – tomaten 69.00 pp
  • Specialiteit van het huis: Zeevruchtenschotel volledig op ijs geserveerd  (= zéér uitgebreide plateau fruits de mer, geserveerd zoals in Bretagne) rijkelijk voorzien van: kreeft, krab, king krab, garnalen, clams, wulken, palourdes, oesters, diverse schelpen moules parquées (seizoen), boeketgarnalen, scampi, gamba, langoustine enz…

PLATEAU FRUITS DE MER BIJ VOORKEUR BIJ RESERVATIE BESTELLEN OF WACHTTIJD BIJ HET BESTELLEN OVERLEGGEN MET ZAALPERSONEEL

  • Mosselen natuur
  • Mosselen witte wijn
  • Mosselen “Duchesse – Anne” (look – tuinkruiden – Pernod)

Vleesgerechten

  • Kipfilet met saus naar keuze en gemengde salade
  • Rumsteak (filet mignon)  met een saus naar keuze en een slaatje
  • Traag gegaarde lamschenkel – couscous met fijne groentjes
  • A la minute bereide steak tartaar met slaatje
  • Varkenshaasje met saus naar keuze en warme groentjes

KEUZEMOGELIJKHEDEN SAUZEN: Gorgonzola – peper – champignon – bearnaise

  • Kalfszwezeriken – kalfsjus – seizoengroentjes

Frietjes, kroketjes, aardappelgratin, aardappelpuree, gebakken aardappeltjes,
rijst of gekookte aardappelen zijn inbegrepen in de prijs

Roomijs en zoetigheden

  • Profiterols (soesjes opgevuld met roomijs en overgoten met warme chocolade)
  • Dessert Da Vinci (ijstaartje met sorbet en roomijs)
  • Café glacé natuur (bolletjes mokkaroomijs natuur)
  • Mascarpone – ijs met cacao
  • Dame blanche met verse chocoladesaus
  • Moelleux van chocolade – vanilleroomijs
  • Sabayon met Marsala
  • Duo van in huis bereide nagerechten – geserveerd in glaasjes
  • Chocolademousse
  • Verse vruchtensla
  • Tiramisu
  • Appelbeignets – geserveerd met roomijs
  • Brusselse wafel met poedersuiker
  • Brusselse wafel met slagroom
  • Brusselse wafel met roomijs
  • Brusselse wafel met chocoladesaus en roomijs
  • Brusselse wafel rijkelijk voorzien van vers fruit
  • Coupe vanille met suikervrij roomijs   (geschikt voor diabetici)

 

Bespreek uw intolerantie of allergie aan het zaalpersoneel.

Inkijkexemplaar met allergenen beschikbaar