Brasserie – Restaurant

Kaart

LUNCHEN

U kan bij ons terecht voor een lekkere lunch. Wij bieden u een uitgebreide menukaart aan: van Tapap’s, open belegde broodjes, koude en warme snacks, tot lekkere mosselen met frietjes. Van klassieke voorgerechten zoals Escargots op Bourgondische wijze tot seizoensgebonden heerlijkheden. Voor actuele suggesties kan u altijd terecht op onze Facebookpagina.

Lunchmenu verkrijgbaar van maandag tot zaterdag van 11u30 tot 16 uur: 34.50€

  • Voorgerecht of soep
  • hoofdschotel (vlees of vis)
  • dessert of koffie

Lunchmenu met enkel hoofdschotel (keuze vlees of vis): 24.00€




Koude snacks (geserveerd als hoofdgerecht)

Lang gesneden gerookte zalm, fijn gegarneerd                                17.80/   25.90
Lauw geitenkaasje met honingvinaigrette (2 stuks)                         18.00/   25.00
Ganzenleverterrine – espuma van mango – vijgenbrood                               24.00
Carpaccio van rundvlees met parmesaan                                          17.50/   21.50
Vitello tonato (kalfsvlees met tonijnmayonaise)                               18.20/   23.50
Gevarieerde schotel “Oliver” (zeer uitgebreide koude schotel                    29.20
met groenten, vlees, kip en vis)
Vegetarische koude schotel                                                                                  25.30
(verzorgd rauwkostassortiment met kaas, sla en eitje)
Iberico ham met tapenade                                                                       18.00/ 22.00

Warme snacks (geserveerd als hoofdgerecht)

  • Uitsmijter  ( met rauwkostgarnituur) 14.00
  • Kaaskroketten (2 stuks -met rauwkostgarnituur)  16.00
  • Garnaalkroketten met grijze garnaaltjes(2 st) met rauwkost  21.30
  • Briekroketjes met pancokorst – frisse salade met frambozendressing 19.00
  • Escargots op Bourgondische wijze  16.50
  • Kikkerbillen – lookboter 17.90/25.90

Omelet wordt geserveerd op grote ijzeren plaat:

  • Omelet natuur 10.50
  • Omelet met spek  15.50
  • Omelet met verse champignons   16.20
  • Omelet met gerookte zalm en champignons  18.00
  • Boerenomelet (rijkelijke omelet met veel groenten, aardappelen en spek) 19.00
  • Toast met verse gebakken champignons 17.90
  • Croque monsier (met rauwkostgarnituur)  9.90
  • Croque madame (met rauwkostgarnituur) 11.20
  • Croque hawai (met rauwkostgarnituur) 13.00
  • Croque gerookte zalm (met rauwkostgarnituur)  16.00
  • Croque “Oliver” met exotisch fruit gegarneerd  15.90

Koude voorgerechten

  • Carpaccio van rundvlees met parmesaan en fijne olijfolie  17.50
  • Langgesneden gerookte zalm – garni   17.80
  • Diepe oesters natuur (6 stuks) geserveerd op schilferijs  18.80
  • Lauw geitenkaasje met pijnboompitten en honingdressing  18.00
  • Vitello tonato (kalfsvlees met tonijnmayonaise)   18.20
  • Ganzenleverterrine – espuma van mango – vijgenbrood  24.00
  • Iberico ham met tapenade  18.00
  • Halve kreeft” belle vue” 32.00
  • Assiette fruits de mer (mooi verzorgd bord zeevruchten op ijs) (oesters – kreukels – wulken – boeketgarnalen – grijze garnalen – scampi – gamba – langoustine) 38.00

Soepen

  • Dagsoep  9.00
  • Bisque (geserveerd met stukjes kreeft)  16.70
  • Rijkelijke vissoep  23.50

Warme voorgerechten

  • Kaaskroketten  14.50
  • Kikkerbillen – lookboter 17.90/ 25.90
  • Kibbeling van wijting met tartaarsaus  15.80
  • Vegetarische risotto  14.70
  • Briekroketjes – gemengde sla met walnoten en frambozendressing  17.90
  • Garnaalkroketten met Zeebrugse grijze garnaaltjes 19.60
  • Wilde scampi “Diabolique” in een pittige tomatensaus 18.20
  • Escargots op Bourgondische wijze  16.50
  • Kalfszwezerik – Parijse champignons – beukenzwam – truffelboter   27.50
  • Reuze gamba – lookroomsaus – verse tuinkruiden (topproduct met gewicht van ca 260 gram per stuk)  26.50
  • Mini keteltje mosseltjes “Duchesse-Anne” (look – Pernod – tuinkruiden  18.50

Pasta

  • Penne arrabiata  17.80
  • Spaghetti Bolognaise   17.80
  • Lasagne  18.50
  • Penne met 4 kazen    18.50
  • Spaghetti carbonara  19.70
  • Spaghetti “Vongolé” (met verse venusschelpen – tomaten)   27.00
  • Ravioli met ricotta – spinazie – gorgonzolakaassaus  22.00

Salades

  • Salade met reepjes kip, gebakken spekjes, parmezaan en verse mayonaise  22.50
  • Lauw geitenkaasje (2 stuks) -honingvinaigrette – pijnboompitjes   25.00
  • Verse zalmschotel met rauwkostgroentjes en cocktailsaus   26.00
  • Gevarieerde schotel “Oliver” (zeer uitgebreide koude schotel met groenten, vlees, kip en vis)  29.20
  • Vegetarische koude schotel (verzorgd rauwkostassortiment met kaas, sla en eitje)25.30
  • Toscaanse salade met artisjok, carpaccio van rundvlees, tomaat, Parmesaanse kaas, carpaccio eend en ganzenlever 27.70
  • Salade met scampi – kalfszwezerik – spek  en balasamicodressing  37.00
  • Salade folle (ganzenleverterrine – geitenkaas – hele langoest ca 400 gram)  40.00

 

Visgerechten, schaal – en schelpdieren

  • Op spiegelplaat geroosterde zalm – gesmoorde groentjes – avocadocrême  26.00
  • Vis van de dag op wijze van de chef   29.50
  • Kabeljauwhaasje – spinazie – witte wijnsaus – gegratineerd  30.00
  • Op vel gebakken zeebaars – trostomaatjes – olijven – olijfolie venkel  36.00
  • Oostendse vispan (à la minute bereid) 30.50
  • Noordzeebouillabaisse zonder kreeft voor 2 personen  80.00 voor 2 cts
  • Noordzeebouillabaisse met kreeft voor 2 personen 105.00 voor 2 cts
  • Risotto, rijkelijk voorzien van vis – schaal-en schelpdieren min 2 personen geserveerd in grote schaal voor 2 personen – aanrader!!! 38.00 pp
  • Assiette fruits de mer (mooi verzorgd bordje met zeevruchten op ijs) (oesters – kreukels – wulken – boeketgarnalen – grijze garnalen –
    scampi – gamba – langoustine) 38.00
  • Gamba’s à la plancha (reuze gamba’s aanrader ca 260 gram/stuk)  38.00
  • Gamba’s lookroomsaus (reuze gamba’s aanrader ca 260 gram/stuk) 38.00
  • Wilde scampi “Diabolique” (met pittige tomatensaus) 26.70

De gamba – en scampibereidingen worden geserveerd met gemengde salade

  • Kreeft “belle vue” (wij serveren een kreeft van ca 700 gram) 57.00
  • Kreeft gegrild met koude sausjes (ca 700 gram)  57.00
  • Rijkelijk stoofpotje van kreeft met fijne groenten – gamba  – aardappelen – tomaten 67.00 pp
  • Specialiteit van het huis: Zeevruchtenschotel volledig op ijs geserveerd  (= zéér uitgebreide plateau fruits de mer, geserveerd zoals in Bretagne) rijkelijk voorzien van: kreeft, krab, king krab, garnalen, clams, wulken, palourdes, oesters, diverse schelpen moules parquées (seizoen), boeketgarnalen, scampi, gamba, langoustine enz…80.00 pp

PLATEAU FRUITS DE MER BIJ VOORKEUR BIJ RESERVATIE BESTELLEN OF WACHTTIJD BIJ HET BESTELLEN OVERLEGGEN MET ZAALPERSONEEL

  • Mosselen natuur  30.00
  • Mosselen witte wijn   31.00
  • Mosselen “Duchesse – Anne” (look – tuinkruiden – Pernod) 32.00

Vleesgerechten

  • Kipfilet met saus naar keuze en gemengde salade  23.90
  • Rumsteak (filet mignon)  met een saus naar keuze en een slaatje  26.00
  • Traag gegaarde lamschenkel – couscous met fijne groentjes 26.90
  • A la minute bereide steak tartaar met slaatje   26.50
  • Varkenshaasje met saus naar keuze en warme groentjes   25.00

KEUZEMOGELIJKHEDEN SAUZEN: Gorgonzola – peper – champignon – bearnaise

  • Kalfszwezeriken – kalfsjus – seizoengroentjes   38.00

Frietjes, kroketjes, aardappelgratin, aardappelpuree, gebakken aardappeltjes,
rijst of gekookte aardappelen zijn inbegrepen in de prijs

Roomijs en zoetigheden

  • Profiterols (soesjes opgevuld met roomijs en overgoten met warme chocolade)   12.00
  • Dessert Da Vinci (ijstaartje met sorbet en roomijs)  10.00
  • Café glacé natuur (bolletjes mokkaroomijs natuur)    9.20
  • Mascarpone – ijs met cacao   9.00
  • Dame blanche met verse chocoladesaus    11.00
  • Moelleux van chocolade – vanilleroomijs   13.00
  • Sabayon met Marsala  13.50
  • Duo van in huis bereide nagerechten – geserveerd in glaasjes   12.30
  • Chocolademousse  9.00
  • Verse vruchtensla  12.90
  • Tiramisu   10.30
  • Appelbeignets – geserveerd met roomijs  9.00
  • Brusselse wafel met poedersuiker   7.80
  • Brusselse wafel met slagroom  8.40
  • Brusselse wafel met roomijs  8.70
  • Brusselse wafel met chocoladesaus en roomijs    9.50
  • Brusselse wafel rijkelijk voorzien van vers fruit  14.50
  • Coupe vanille met suikervrij roomijs   (geschikt voor diabetici) 10.50

 

Bespreek uw intolerantie of allergie aan het zaalpersoneel.

Inkijkexemplaar met allergenen beschikbaar